Επιλογή Σελίδας

weather 23°C / 73°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Το καταφύγιο Καλλέργη, με μοναδική θέα στο φαράγγι της Σαμαριάς και στις κορυφές του Γκιγκίλου, του Βολακιά, της Μελινταού και των Παχνών, βρίσκεται πάνω από το Οροπέδιο του Ομαλού στην δυτική πλευρά των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 1650 μ. και μπορεί να φιλοξενήσει 45 άτομα.

Κατασκευάσθηκε το 1970. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο είναι καθημερινά ανοικτό και διαθέτει οργανωμένη κουζίνα. Με την βοήθεια στην λειτουργία της αυστριακής αλπινιστικής σχολής του Ίνσμπρουκ οι περιπατητές μπορούν να διανυκτερεύσουν εδώ για να προωθηθούν έπειτα στον κύριο όγκο των Λευκών Ορέων.

Το μονοπάτι για το καταφύγιο ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο, μπροστά από την είσοδο του φαραγγιού, και ανηφορίζει προς τα βορειοανατολικά, όπου 20 λεπτά αργότερα, συναντά ανηφορικό χωματόδρομο, ο οποίος οδηγεί, μετά από πορεία 45 περίπου λεπτών, στον κούμο μπροστά από το καταφύγιο με μοναδική θέα στις απέναντι κορυφές και στο οροπέδιο.

Μπροστά από το καταφύγιο ο επισκέπτης απολαμβάνει και αντιλαμβάνεται παράλληλα με δέος τον όγκο του ορεινού συγκροτήματος. Νότια οι πλαγιές της Σαμαριάς, άγριες και πυκνόφυτες, φτάνουν εκεί που το μάτι συναντά το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Δυτικά οι κορυφές του Βολακιά και του Γκιγκίλου εντυπωσιάζουν με την άγρια ομορφιά του στιλπνού βράχου. Νοτιοανατολικά, οι κορυφές των Παχνών, πιο πάνω η Μελινταού και η Μαύρη και στο βορρά μια άποψη του Κρητικού Πελάγους συμπυκνώνουν την ουσία του τόπου.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Χωρητικότητα: 45
  • Διάρκεια Διαδρομής: 1 Ώρες
  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη
  • Περίοδος επισκεψιμότητας: Απρίλιος-Οκτώβριος

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.