Επιλογή Σελίδας

weather 19°C / 66°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ακαδημαϊκά & Ερευνητικά Ιδρύματα

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ιστοσελίδα: uoc

Ο διεθνής προσανατολισμός του Πανεπιστημίου είναι εμφανής από την πληθώρα συνεργασιών με πολλούς γνωστούς ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και από τις δυνατότητες που παρέχει σε φοιτητές και προσωπικό μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγών. Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει επίσης σε δίκτυα σχεδιασμένα να υποστηρίξουν επιστημονικές συνεργασίες, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο Δίκτυο Νησιωτικών Πανεπιστημίων. Πολιτική: Το Πανεπιστήμιο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων, οργανισμού με θεμελιώδη ρόλο εκπροσώπησης των ΑΕΙ στις συζητήσεις για τον πολιτικό σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πολυτεχνείο Κρήτης

Ιστοσελίδα: tuc

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο δίνει έμφαση τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα ιδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984.  Σήμερα λειτουργούν 5 Σχολές Μηχανικών, οι οποίες έχουν θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Πρόκειται για τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, τη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Πλατεία Αγίου Τίτου (τέρμα οδού Αγίου Μάρκου), ΤΚ: 73132, Περιοχή: Χανιά

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.)

Ιστοσελίδαhmu

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), με έδρα το Ηράκλειο, είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο της χώρας και αποτελείται από έξι Σχολές και 17 ακαδημαϊκά Τμήματα. Πρόκειται για τις Σχολές Γεωπονικών Επιστημών, Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, Επιστημών Υγείας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Μηχανικών και Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών

Email: info@hmu.gr
Τηλεφωνικό Κέντρο ΕΛΜΕΠΑ: 2810379200
Σταυρωμένος T.Θ.1939 ΤΚ 71004
Τηλ: 2810 379200 φαξ: 2810 379328

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Ιστοσελίδα: forth

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η έδρα του και η Κεντρική του Διεύθυνση βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Νικολάου Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών, Τ.Κ. 700 13 Ηράκλειο, Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 1385, Τ.Κ. 711 10 Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ.: 2810 391500-2, Φαξ: 2810 391555, E-mailcentral@admin.forth.gr

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Ιστοσελίδα: maich

Το ΜΑΙΧ, που ιδρύθηκε το 1985, αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών CIHEAM (διακρατικός οργανισμός), το οποίο ιδρύθηκε στις 21 Μαΐου 1962 με πολυμερή Σύμβαση μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας.

Οι σπουδαστές των προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης αποκτούν τον τίτλο M.Sc (Master) σε πέντε ειδικότητες: Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Γεωπληροφορική και Διαχείριση Περιβάλλοντος, Γενετική και Βιοτεχνολογία Οπωροκηπευτικών,  Ποιότητα Τροφίμων και Χημεία Φυσικών Προϊόντων, Αειφόρος Γεωργία. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του δράση, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), έχει δημιουργήσει από το 1990 ένα Συνεδριακό Κέντρο (ISO9001:2008) πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο αποτελεί ένα άρτια οργανωμένο σύνολο εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που λειτουργεί με διεθνή κριτήρια.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Αλσύλλιο Αγροκήπιο (Μακεδονίας 1)  Χανιά, Κρήτη, 73100 Ελλάδα, Τ.Θ. 85, Τηλ. 28210 35000, Φαξ. 28210 35001Emailinfo@maich.gr

Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Ιστοσελίδα: astean

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.) είναι η μία από τις δυο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η Σχολή ιδρύθηκε το 1995 με την ονομασία Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν.) Στην αρχή εγκαταστάθηκε η έδρα της Σχολής ήταν στο ξενοδοχείο Marmin στην περιοχή της Ελούντας. Το 1999 μεταστεγάστηκε σε κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Ξερόκαμπος του Δήμου Αγίου Νικολάου. Το 2006, η Σχολή μεταφέρθηκε στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα, στην οδό Λατούς 25 στον Άγιο Νικόλαο. Στόχος της Σχολής είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης στην ειδικότητα της διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και η προετοιμασία ανώτερων στελεχών για την τουριστική βιομηχανία.

Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών

Ιστοσελίδα: hcmr

Tο Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ., αποτελεί ένα από τα τρία ινστιτούτα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει ως έδρα του τις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη (Θαλασσόκοσμος), με επιπλέον εγκαταστάσεις στις περιοχές του Αγίου Κοσμά (Αττική) και της Σούδας (Κρήτη). To ινστιτούτο προέκυψε από την ενοποίηση του πρώην Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Γ.) και του Ινστιτούτου Υδατοκαλλιεργειών (Ι.Υ.) του ΕΛΚΕΘΕ (2012). Οι δραστηριότητές του απορρέουν από αυτές των δύο συστατικών του ινστιτούτων, οι οποίες συνεχίζουν να ασκούνται εμπλουτισμένες με τις νέες δυνατότητες που παρέχουν η συνένωση δυνάμεων, οι συνέργειες, η συμπληρωματικότητα και η εναρμονισμένη δράση.

Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου

Ιστοσελίδα: nagref-cha

Το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) με έδρα τα Χανιά είναι ένα από τα 11 Ινστιτούτα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας. Αποστολή του είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί ερευνητικά, επιδεικτικά και πιλοτικά έργα για την επίλυση των προβλημάτων των καλλιεργειών της ελιάς, εσπεριδοειδών, υποτροπικών φυτών, αμπέλου, κηπευτικών και αρωματικών φυτών. Παράλληλα αναπτύσσει έρευνα και δράσεις που αφορούν την ποιότητα του ελαιόλαδου, τη ολοκληρωμένη διαχείριση ζωικών εχθρών και ασθενειών των καλλιεργούμενων φυτών και τη διαχείριση των εδαφουδατικών πόρων. Το ΙΕΛΥΑ παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα. Διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό πειραματικών αγρών και αγρούς συλλογών όπου διατηρεί τις ποικιλίες του Εθνικού καταλόγου ελιάς, εσπεριδοειδών, συκιάς πολλών υποτροπικών ειδών και αμπέλου.

Στην Κρήτη εκπροσωπείται με τις μονάδες τους στα Χανιά (έδρα του ΙΕΛΥΑ) και στο Ηράκλειο (Τμήμα Αμπέλου Λαχανοκομίας, Ανθοκομίας και Φυτοπροστασίας)

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 167, 73134, Χανιά, Ελλάδα τηλ: 28210 83410, E-mail: sec.cha@elgo.iosv.gr

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)

Ιστοσελίδα: hcmr

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) είναι κρατικός ερευνητικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αποτελείται από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, το Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.