Επιλογή Σελίδας

weather 17°C / 63°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ρέθυμνο

Κάτω από τη σκιά της Φορτέτζας, του εντυπωσιακού βενετσιάνικου οχυρού, απλώνεται το Ρέθυμνο, τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά. Στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης, οι επισκέπτες συναντούν διαδοχικά ιστορικά μνημεία από την ενετοκρατία και την τουρκοκρατία, όπως η κρήνη Ριμόντι, οθωμανικά τεμένη που έχουν μετατραπεί σε χώρους πολιτισμού, μιναρέδες και ενετικές εκκλησίες. Κατά την ενετοκρατία, άλλωστε, το Ρέθυμνο αναπτύχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Κρήτης, με αναγεννησιακά στοιχεία εμφανή μέχρι τις μέρες μας.

Από τα ταβερνάκια της περιοχής ξεφεύγουν τα αρώματα της κρητικής κουζίνας και η μουσική της λύρας και του λαγούτου, με την πόλη να διατηρεί τη ζωντάνια της όλο το χρόνο, χάρη στους τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης το χειμώνα.

Στο λιμάνι του Ρεθύμνου δεσπόζει ο δεύτερος αιγυπτιακός φάρος της Κρήτης, μετά από αυτόν των Χανίων, ενώ στα πολυάριθμα μουσεία της πόλης μπορεί ο επισκέπτης να μάθει πολλά για την ιστορία της περιοχής. Καθώς η βόλτα στην πόλη οδηγεί στη θάλασσα, αμέσως μετά το γραφικό λιμάνι απλώνεται η τεράστια παραλία του Ρεθύμνου, με μήκος πολλών χιλιομέτρων και αμέτρητες ταβέρνες, καφέ και beach bars. Όμως οι πιο διάσημες παραλίες του Ρεθύμνου βρίσκονται στον νότο, όπου οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην εξωτική Πρέβελη με το φοινικόδασος και την ομώνυμη ιστορική μονή, τον Άγιο Παύλο, την απόκοσμη Τριόπετρα ή την κοσμική Αγία Γαλήνη και τον Πλακιά.

Στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου μία επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Ελεύθερνας καθώς και στην ιστορική Μονή Αρκαδίου είναι ενδεικτική της πλούσιας ιστορίας του τόπου.

Ανηφορίζοντας προς τα ορεινά, ιδιαίτερη στάση αποτελούν τα μιτάτα των βοσκών, το γραφικό χωριό Μαργαρίτες και φυσικά τα Ανώγεια, ένας τόπος συνυφασμένος με την μουσική παράδοση της Κρήτης. Στον Ψηλορείτη βρίσκεται το ομώνυμο γεωπάρκο, μέρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και Παγκόσμιων Γεωπάρκων της Unesco, το σπήλαιο Ιδαίο Άντρο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας ενώ η κοιλάδα του Αμαρίου φημίζεται για τους γραφικούς οικισμούς και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της.

Αρχαιολογικοί χώροι

Μουσεία

Παραλίες

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.