Select Page

weather 23°C / 73°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Πίτα από βλήτα

 

Υλικά

  • 1 κιλό άγρια βλήτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι, λίγη μαγιά

Προετοιμασία

Κόψτε τα βλήτα και σοτάρετέ τα με άφθονο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, βράστε και στραγγίξτε τα.

Κατόπιν, φτιάξτε τη ζύμη και ανοίξτε 2 χοντρά φύλλα. Στρώστε το πρώτο στο ταψί και απλώστε από πάνω τα βλήτα. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο, αλείψτε την πίτα με ελαιόλαδο ή βούτυρο και ψήστε την σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.