Υλικά
- 1 κιλό άγρια βλήτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι, λίγη μαγιά
Προετοιμασία
Κόψτε τα βλήτα και σοτάρετέ τα με άφθονο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, βράστε και στραγγίξτε τα.
Κατόπιν, φτιάξτε τη ζύμη και ανοίξτε 2 χοντρά φύλλα. Στρώστε το πρώτο στο ταψί και απλώστε από πάνω τα βλήτα. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο, αλείψτε την πίτα με ελαιόλαδο ή βούτυρο και ψήστε την σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει.