Επιλογή Σελίδας

weather 32°C / 90°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψωμί & Ζυμαρικά

Ψωμί ολικής άλεσης με κύμινο

 

Υλικά

  • Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης: 500 γρ. (½ πακέτο)
  • Νερό: 340 γρ. (1 ½ κούπα νερό)
  • Κύμινο: 30 γρ. (2 κουταλιές)

Προετοιμασία

Εκτέλεση για αρτοποιητή

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο. Επιλέγουμε το ανάλογο πρόγραμμα του αρτοποιητή.

Εκτέλεση για χειροποιήτο ψωμί

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με ένα πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και τα πλάθουμε σε φρατζόλες ή καρβέλια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνεια τους και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα περίπου.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.