Υλικά
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χονδροκομμένα καρύδια
- 160 γρ. καρύδια (αν θέλετε)
- 1 βανίλια
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φύλλο κανέλα
- 2 γαρύφαλλα
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Προετοιμασία
Χτυπάτε το βούτυρο και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και την μαρέγκα. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Ξεφορμάρετε, ρίχνετε το σιρόπι και αφού απορροφηθεί τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδια.