Vrouvopites | Recipes

Vrouvopites

  • LIKE

INGREDIENTS

Υλικά για το φύλλο
  • 1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάδι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Ανάλογο αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση
  • 2-3 κιλά χόρτα γιαχνερά
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

PREPARATION

Kαθαρίζετε τα χόρτα, σπανάκι, μάραθο, αρχαντζίκους, κ.α.. Τα πλένετε καλά, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με το ½ φλιτζάνι λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε έπειτα σε σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό που τυχόν υπάρχει και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά περίπου χόρτα, διπλώνετε, κλείνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τις ψήνετε στο τηγάνι σε καυτό λάδι.