Επιλογή Σελίδας

weather 32°C / 90°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Vrouvopites

 

Υλικά

  • 1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάδι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Ανάλογο αλεύρι
  • 2-3 κιλά χόρτα γιαχνερά
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Kαθαρίζετε τα χόρτα, σπανάκι, μάραθο, αρχαντζίκους, κ.α.. Τα πλένετε καλά, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με το ½ φλιτζάνι λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε έπειτα σε σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό που τυχόν υπάρχει και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά περίπου χόρτα, διπλώνετε, κλείνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τις ψήνετε στο τηγάνι σε καυτό λάδι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.