
Υλικά
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
- 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- ½ κιλό αλεύρι, περίπου
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- λίγο τυρί κίτρινο
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές ξίδι
- 1½ φλιτζάνι σουσάµι
Προετοιμασία
Βράζουµε τις τσουκνίδες και τις ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης. Έχουµε σοτάρει ελαφρά τα κρεµµύδια, με τα υλικά για τη ζύµη ετοιµάζουµε 2 φύλλα ως εξής: Ανακατεύουµε το αλάτι µε το αλεύρι και προσθέτουµε το λάδι, το ξίδι και τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Δουλεύουµε καλά τα υλικά, προσθέτοντας και λίγο χλιαρό νερό, µέχρι να γίνει η ζύµη οµοιογενής και µαλακή. Αφού την αφήσουµε περίπου 20 λεπτά, τη χωρίζουµε σε δύο κοµµάτια και ανοίγουµε 2 φύλλα πάχους 4-5 χιλιοστά το καθένα. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, βάζουµε πάνω τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο. Αλείφουµε µε αυγό ή ελαιόλαδο την πίτα και την πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι. Ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία στον φούρνο, περίπου 50–60 λεπτά.