Υλικά
- 4 ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλαδάκια σέλινο και 2 βασιλικό
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 4 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
- ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
Προετοιμασία
Τρίβετε το σκόρδο πάνω στις φέτες ψωμιού, το περνάτε με λίγο λάδι και το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ξεραθούν. Περνάτε τις ντομάτες από τη μηχανή των λαχανικών και ψιλοκόβετε το σέλινο. Τα βάζετε να βράσουν με 2 φλιτζάνια νερό, προσθέτετε αλάτι, λάδι, ρίγανη, πιπέρι συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει λίγο η σούπα. Σερβίρετε σε σουπιέρα και προσθέτετε από πάνω το ψωμί κομμένο κομματάκια και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.