
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 3 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες ώριμες
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Kαθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας τα κοκάλα και το μελάνι. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι. Το σοτάρουμε για 5 λεπτά με το μισό λάδι και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια παίρνουμε τις σουπιές και τις γεμίζουμε με το σπανάκι. Τις κλείνουμε προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τις «σβήνουμε» με το κρασί. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το μάραθο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο και λίγο νερό.Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.