Υλικά
- 1 κιλό καλαµάρια
- 1-2 κρεµµύδια
- 1 µατσάκι άνηθο
- ½ κιλό ντοµάτες ή 2 λεµόνια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό χόρτα γιαχνερά και σπανάκι
- πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε και πλένουµε τα καλαµαράκια. Τα βάζουµε στην κατσαρόλα χωρίς νερό, γιατί θα βγάλουν το δικό τους. Όταν το πιουν ολοκληρωτικά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο, τα κρεµµύδια και τα σκόρδα χοντροκοµµένα καθώς και τον άνηθο. Προσθέτουµε λίγο νερό, αφήνουµε να πάρουν µερικές βράσεις και ρίχνουµε στην κατσαρόλα τα χόρτα τα οποία έχουµε ζεµατίσει µε βραστό νερό. Ρίχνουµε στη συνέχεια τον χυµό των λεµονιών ή την ντοµάτα και πιπέρι και αφήνουµε το φαγητό να βράσει µέχρι να πιει όλα τα υγρά.