Select Page

weather 23°C / 74°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Σούπα με κατσίκα ή πρόβατο ή κοτόπουλο

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ή κατσίκα ή πρόβατο 1 ½ κιλό περίπου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2-3 φλιτζάνια καφέ ρύζι
  • 2-3 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και πλένομε καλά τη κότα ή το κρέας σε μεγάλα κομμάτια κομμένο. Το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Βάζουμε τη κατσαρόλα να ψηθεί (μία – μιάμιση ώρα το κρέας, το κοτόπουλο θέλει λιγότερη ώρα) το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό. Βάζουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα φωτιά. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός προσθέτουμε νερό, ώστε να γίνει 6 ποτήρια περίπου. Καθαρίζουμε και πλένομε το ρύζι και όταν ο ζωμός βράσει το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Όταν μισοβράσει, στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών λίγο- λίγο χτυπώντας συνέχεια. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι έτοιμο και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αυγών λίγο – λίγο το ζωμό, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με τη κουτάλα. (Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.