Select Page

weather 14°C / 57°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Σούπα με κατσίκα ή πρόβατο ή κοτόπουλο

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ή κατσίκα ή πρόβατο 1 ½ κιλό περίπου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2-3 φλιτζάνια καφέ ρύζι
  • 2-3 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και πλένομε καλά τη κότα ή το κρέας σε μεγάλα κομμάτια κομμένο. Το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Βάζουμε τη κατσαρόλα να ψηθεί (μία – μιάμιση ώρα το κρέας, το κοτόπουλο θέλει λιγότερη ώρα) το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό. Βάζουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα φωτιά. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός προσθέτουμε νερό, ώστε να γίνει 6 ποτήρια περίπου. Καθαρίζουμε και πλένομε το ρύζι και όταν ο ζωμός βράσει το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Όταν μισοβράσει, στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών λίγο- λίγο χτυπώντας συνέχεια. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι έτοιμο και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αυγών λίγο – λίγο το ζωμό, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με τη κουτάλα. (Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.