Select Page

weather 33°C / 91°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Σούπα με μπακαλίαρο

 

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξηρό
  • 1-2 καρότα
  • 2-3 πατάτες μικρές
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1 ρίζα και 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Προετοιμασία

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγουμένη, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, και ολόκληρα χωρίς να τα κόψουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ανάλογο νερό και τα βράζουμε. Όταν βράσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στην κατσαρόλα με το ζωμό ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, που εν τω μεταξύ τα έχουμε ξύσει να φύγουν τα λέπια και ξεπλύνει και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Όταν βράσει ο μπακαλιάρος τον βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Έπειτα βάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τη βάζουμε στη φωτιά. Διαλύουμε το αλεύρι σε κρύο νερό και το ρίχνουμε στο ζωμό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράσει. Χτυπάμε τα αυγά στη σουπιέρα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και μερικές κουτάλα ζωμό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σουπιέρας στη κατσαρόλα ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Η σούπα είναι έτοιμη. Τα κομμάτια του βρασμένου μπακαλιάρου τα τοποθετούμε σε πιατέλα τα γαρνίρουμε με τα λαχανικά και τα περιχύνουμε λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
(Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.