Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σαλιγκάρια

Χοχλιοί με ξινόχοντρο

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιοί (μεσαίου μεγέθους)
  • 200 γραμμ. τομάτα φρέσκια, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμ. λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • ½ κιλό ξινόχοντρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Βάλτε τους χοχλιούς σε μια λεκάνη με νερό και αφήστε τους για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (πετάξτε όσους δεν έβγαλαν έξω το κεφάλι τους). Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίξτε τρεις κουταλιές αλάτι και τους χοχλιούς. Βράστε τους για δέκα λεπτά, αφαιρέστε τους με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν. Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίξτε τους χοχλιούς και αφήστε τους για 10 λεπτά να τσιγαριστούν.

Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι και γυρίστε το για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει. Συνεχίζετε ρίχνοντας την τομάτα, 1 λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και αφού βράσουν τα υλικά για 20 λεπτά, προσθέτετε τον ξινόχοντρο. Αφήστε το στη φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να τραβήξει τα υγρά και σερβίρετε ζεστό.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.