Επιλογή Σελίδας

weather 13°C / 56°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σαλιγκάρια

Σαλιγκάρια με βλαστάρια αμπελιού και σταφυλίνακα

 

Υλικά

  • ½ κιλό σαλιγκάρια
  • 1 µατσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα
  • 1 µατσάκι αµπελοβλάσταρα
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • αλάτι

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε και πλένουµε πολύ καλά τα σαλιγκάρια, αφαιρώντας τις µεµβράνες από τα στόµιά τους. Τα ζεµατίζουµε σε λίγο καυτό νερό για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουµε και τα βάζουµε στην άκρη. Σε νερό που βράζει, ρίχνουµε τα αµπελοβλάσταρα και τις τρυφερές κορυφές του σταφυλίνακα. Βράζουµε περίπου 10 λεπτά σε υψηλή θερµοκρασία. Ρίχνουµε τα σαλιγκάρια, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και κλείνουµε το µάτι της κουζίνας. Αφήνουµε το φαγητό να πάρει την τελευταία βράση του.Τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα και σερβίρουµε ζεστό το φαγητό, περιχυµένο µε άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και ελάχιστο ξίδι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.