Επιλογή Σελίδας

weather 29°C / 83°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σαλιγκάρια

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) μπουμπουριστοί

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξύδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

Προετοιμασία

Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για τρία λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τους ανακατεύουμε μία φορά και μετά από δύο λεπτά τους σβήνουμε με το κρασί. Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Κατά μια άλλη εκδοχή, κάνουμε κουρκούτι με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο (αν το επιθυμούμε), γεμίζουμε το στόμιο των χοχλιών με το μείγμα μας και τους τηγανίζουμε στο λάδι με το δεντρολίβανο.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.