Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κιλό µελιτζάνες
- ½ κιλό ώριµες ντοµάτες
- 1 ποτήρι τραχανά
- 1 κρεµµύδι
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µικρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε και τις αφήνουµε περίπου 1 ώρα. Τις ξεπλένουµε, τις στραγγίζουµε και τις τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τα σαλιγκάρια να τσιγαριστούν λίγο και στη συνέχεια τις ντοµάτες αλεσµένες, τις οποίες αφήνουµε να πάρουν 1-2 βράσεις. Βάζουµε ακόµα 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση ρίχνουµε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουµε να βράσουν όλα µαζί µέχρι να ψηθεί και ο τραχανάς.