Select Page

weather 29°C / 84°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Χορτόπιτες στο τηγάνι

 

Υλικά

    Υλικά για τη γέµιση

  • ½ κιλό σπανάκι
  • 5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 µατσάκι µάραθο
  • 4 κουταλιές πράσο (ψιλοκοµµένο)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • Υλικά για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι λευκό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυµός λεµονιού
  • 1 φλιτζάνι, περίπου, χλιαρό νερό
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Πλένουµε πολύ καλά, στραγγίζουµε και ψιλοκόβουµε το σπανάκι και το µάραθο. Σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα κρεµµυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουµε το σπανάκι, το µάραθο, δύο φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για 45, περίπου, λεπτά. Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουµε το αλάτι και το πιπέρι και µόλις κρυώσουν τα χόρτα τα βάζουµε σ’ ένα τρυπητό ώστε να στραγγίσουν το λάδι τους. Ετοιµάζουµε τη ζύµη για το φύλλο και την αφήνουµε 20 λεπτά.

Στη συνέχεια ανοίγουµε το φύλλο και κόβουµε δίσκους 8 εκ. Σε κάθε τέτοιο δίσκο τοποθετούµε µια µικρή ποσότητα από χόρτα, διπλώνουµε και κλείνουµε µε προσοχή, πιέζοντας µε ένα καθαρό πιρούνι τις άκρες και δηµιουργώντας µικρά µισοφέγγαρα. Τηγανίζουµε τις χορτόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο µεριές, µέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις σερβίρουµε ελαφρά ζεστές ή κρύες σε θερµοκρασία δωµατίου.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.