Υλικά
- 2 κιλά γλυκιά κολοκύθα
- 3-4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
- Δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι
Προετοιμασία
Ψιλοκόψτε την κολοκύθα και σοτάρετέ την με ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένας απαλός πουρές και να πιει τα υγρά του. Περάστε την κολοκύθα από σίτα και προσθέστε της τα αυγά, το τυρί και το δυόσμο, αν προτιμάτε. Καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και αρκετό κύμινο. Ζυμώστε τη ζύμη, απλώστε ένα φύλλο και χρησιμοποιήστε ένα πιατάκι του καφέ για να το κόψετε σε κύκλους. Προσθέστε με ένα κουτάλι 1/2 κ.σ. γέμισης σε κάθε κομμάτι και κλείστε το καλά. Τηγανίστε σε καυτό ελαιόλαδο.
Πηγή: Νομαρχία Χανίων