
Υλικά
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γρ. πατάτες βρασµένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
- αλάτι
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε το σκόρδο και το λιώνουµε. Προσθέτουµε τις πατάτες και πολτοποιούµε το µείγµα. Προσθέτουµε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι και ρίχνουµε λίγο λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να δουλεύουµε το µείγµα. Σερβίρουµε τη σκορδαλιά γαρνιρισµένη µε ελιές. Μπορούµε αν θέλουµε µαζί µε το λάδι να προσθέσουµε και λίγο χυµό λεµονιού. Μπορούµε να αντικαταστήσουµε τις πατάτες µε µουσκεµένη ψίχα ψωµιού.