Select Page

weather 16°C / 60°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Γλυκά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
  • Κανέλλα
  • Σιρόπι

  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα του χαλβά και το αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να το απορροφήσει το σιμιγδάλι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε τον χαλβά σε μπολάκια ή φόρμα, τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα και αμύγδαλα.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.