Επιλογή Σελίδας

weather 15°C / 59°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στο φούρνο με αγριόπρασα

 

Υλικά

  • 1 κιλό µπακαλιάρο παστό, κοµµένο σε κοµµάτια (τον βάζουµε 8 ώρες σε νερό)
  • 4 φλιτζάνια πράσα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές καυκαλήθρα ψιλοκοµµένη
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 2 κρεµµύδια κοµµένα ροδέλες
  • 2 κουταλιές σταφίδες
  • αλάτι ελάχιστο
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • 3 φλιτζάνια σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 1 κουταλιά µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντοµάτας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Προετοιμασία

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα χορταρικά σχολαστικά. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι και µία φλιτζάνα νερό. Σιγοβράζουµε επί περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουµε τις σταφίδες, τον ντοµατοπελτέ (αραιωµένο σε δύο κουταλιές της σούπας νερό) και ανακατεύουµε καλά για να αναµειχθούν τα υλικά µεταξύ τους.

Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο που έχουµε ξαλµυρίσει και στρώνουµε από πάνω τα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέτουµε και τη σάλτσα που έχει σχηµατισθεί στην κατσαρόλα και τοποθετούµε το ταψί στο κάτω µέρος του φούρνου. Ψήνουµε για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Πασπαλίζουµε µε πιπέρι και σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.