Υλικά
- 1 κιλό γαύρο
- 2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυµό από 1 λεµόνι µικρό
- αλάτι
Προετοιμασία
Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον καθαρίζουµε και τον τοποθετούµε σε ένα αρκετά µεγάλο ταψί. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά µε τις χούφτες µας και προσθέτουµε το σκόρδο. Βάζουµε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες κοµµένες φέτες και ψήνουµε 45-50 λεπτά στους 180 βαθµούς.