Επιλογή Σελίδας

weather 30°C / 87°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Γλυκά

Γλυκό κυδώνι

 

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερόφλούδες λεµονιού
  • Αρµπαρόριζα (για άρωµα)
  • χυµό 1 λεµονιού

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε καλά τα κυδώνια. Βγάζουµε τα φλούδια και το σκληρό κοµµάτι µε τα κουκούτσια από την καρδιά. Τα κόβουµε σε φέτες και στη συνέχεια σε µικρά και στενά κοµµατάκια. Βάζουµε όλα µαζί τα υλικά στην κατσαρόλα: τα κυδώνια, τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες λεµονιού και λίγα φύλλα αρµπαρόριζα. Τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και µόλις πάρει βράση χαµηλώνουµε τη φωτιά. Αφήνουµε να βράσει ακόµη µισή ώρα σε χαµηλή φωτιά, µε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ελέγχουµε αν έχει δέσει το σιρόπι, ρίχνουµε τον χυµό ενός λεµονιού και κατεβάζουµε το γλυκό από τη φωτιά.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.