Select Page

weather 24°C / 76°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Κρεατικά

Ψητό χοιρινό σε κρασί

 

Υλικά

  • 1 χοιρινή πλάτη χωρίς κόκκαλα
  • 1 κιλό λευκό κρασί
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, θυμάρι
  • Αλάτι
  • Τριμμένο πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους

Προετοιμασία

Μαρινάρετε την πλάτη για μία ημέρα σε μαρινάδα από κρασί, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα ταψί. Κόψτε ανοίγματα στο κρέας με ένα μαχαίρι και τοποθετήστε μέσα τους από ένα κομμάτι σκόρδο. Αλατοπιπερώστε, χύστε από πάνω λίγη μαρινάδα και ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 180oC, περιχύνοντας σταδιακά με όλη τη μαρινάδα.

Πηγή: Νομαρχία Χανίων

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.