Select Page

weather 13°C / 55°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψωμί & Ζυμαρικά

Πιλάφι Χανιώτικο

 

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι και ένα κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 wineglass lemon juice
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
  • 6 φλιτζάνια ζωµό
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (στακοβούτυρο)

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Αφού βράσουµε το κρέας, το βγάζουµε και σουρώνουµε. Μετράµε τον ζωµό και τονβάζουµε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει µε το ρύζι. Όταν είναι µισοψηµένο το ρύζι ρίχνουµε το λεµόνι. Όταν το κατεβάσουµε από τη φωτιά ρίχνουµε το βούτυρο αφού το έχουµε κάψει. Για κάθε 3 ποτήρια ζωµό βάζουµε 1 ποτήρι ρύζι. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος προσθέτουµε νερό. Αν θέλουµε συνοδεύουµε το πιλάφι µε γιαούρτι.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.