Επιλογή Σελίδας

weather 19°C / 66°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Γλυκά

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 αβγά
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 2 αβγά
  • 2 αβγά
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Μέλι

Προετοιμασία

Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.