
Υλικά
- 1 κιλό βλίτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- κρεµµύδια φρέσκα
- 2 µατσάκια µαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι νερό
- 1 φλιτζανάκι νερό
- Λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
Προετοιμασία
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.