Select Page

weather 15°C / 58°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Χορτόπιτα με βλίτα

 

Υλικά

    Υλικά για τη γέµιση

  • 1 κιλό βλίτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κρεµµύδια φρέσκα
  • 2 µατσάκια µαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Υλικά για το φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι, λίγη µαγιά

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.