Υλικά
- ½ κιλό φύλλο κρούστα (για πίτες)
- 3 φρέσκιες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
- 4 μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 5 κουταλιές σούπας τραχανάς ή ρύζι
- 150 γρ. ελιές πράσινες ροδέλες
- 6 αυγά, αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά με τα χέρια. Σοτάρετε στο λάδι με τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο και τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν ρίχνετε τις ελιές, το βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνετε ένα – ένα φύλλο, το αλείφετε με το πινέλο με λάδι, απλώνετε κατά μήκος λίγη γέμιση, ρίχνετε τον τραχανά ή το ρύζι πασπαλιστά και τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό. Το τοποθετείτε στριφτά στο ταψί, αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφετε στο τέλος τα φύλλα με λίγο λάδι με πινέλο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα περίπου.