Υλικά
- 1 κιλό βολβοί
- 2 φλιτζάνια ξίδι από λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές αλάτι χοντρό
- 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε και πλένουµε πολύ καλά τους βολβούς. Αφαιρούµε το κάτω µέρος τους (εκεί ακριβώς που αρχίζει το ρίζωµα). Τους τοποθετούµε σε ένα µπολ µε κρύο νερό, το οποίο και αλλάζουµε δύο φορές την ηµέρα, και τους αφήνουµε εκεί για δύο µέρες. Στη συνέχεια τους βράζουµε για 5 λεπτά. Βάζουµε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τους ξαναβράζουµε περίπου 10 λεπτά. Τους βγάζουµε και τους τοποθετούµε σε ένα µπολ, αφού τους αλατίσουµε. Τους βάζουµε στη συνέχεια σε ένα γυάλινο βάζο και το γεµίζουµε µέχρι πάνω µε ξίδι. Σφραγίζουµε το βάζο και το διατηρούµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο.
Τους σερβίρουµε µε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλισµένους µε άνηθο.