Επιλογή Σελίδας

weather 28°C / 82°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Κρεατικά

Ομαθιές

 

Υλικά

  • Εντόσθια χοίρου (σπλήνα, συκώτι, καρδιά)
  • χόντρο ή ρύζι
  • αμύγδαλα
  • σταφίδες
  • αλάτι πιπέρι, κύμινο

Προετοιμασία

Διαλέγουμε έντερα χοίρου, τα πλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι και τα αφήνουμε 3 ημέρες, αλλάζοντας το νερό κατά διαστήματα. Βράζουμε τα εντόσθια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο νερό ψήνουμε το χόντρο ή το ρύζι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε λίγο ακόμα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα έντερα. Κάνουμε μερικές τρύπες στο έντερο μ’ ένα πιρούνι. Βράζουμε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις ομαθιές και ψήνουμε περίπου 1 ώρα.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.