Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 81°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Γλυκά

Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι

 

Υλικά

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
  • 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μικρό σόδα μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. μπράντυ
  • Φλούδες λευκής σοκολάτας

Προετοιμασία

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα κανελλογαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλευρώνετε τις σταφίδες. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, εξακολουθώντας το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες στο μίγμα, σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε με το χέρι. Λαδώνετε μια ψηλή φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το γλυκό με το μαχαίρι. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα μικρή και βράζετε για 5 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ κρύο με το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού. Γαρνίρετε με φλούδες λευκής σοκολάτας.

Tip/Did you know:

Είναι δημοφιλής στις μεγάλες περιόδους νηστείας των ορθοδόξων κρητικών

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.