
Υλικά
Προετοιμασία
Κόβουµε το χταπόδι σε κοµµάτια και το βάζουµε να βράσει µε ένα ποτήρι νερό. Όταν πιει το νερό, βάζουµε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Αφού πιει και το κρασί, προσθέτουµε το λάδι και το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε. Αφήνουµε το χταπόδι να κοκκινίσει, βάζουµε 1,5 ποτήρι νερό και, αφού βράσει, προσθέτουµε τις πατάτες και το µάραθο και το αφήνουµε µέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να µείνει λίγη σάλτσα. Σερβίρουµε το χταπόδι ζεστό και το συνοδεύουµε µε ένα ποτήρι µαύρο κρασί.