
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
- 250 γρ. ελιές τσακιστές
- 250 γρ. ντοµάτες καλές κόκκινες
- 500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Ψήνουµε το χταπόδι µε το νερό του για αρκετή ώρα. Το σβήνουµε µε κρασί. Μετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι µικρά ολόκληρα. Όταν είναι µισοψηµένα το χταπόδι και τα κρεµµύδια, προσθέτουµε τις ελιές. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί. Ψήνουµε αργά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.