
Υλικά
Προετοιμασία
Πλένουµε τις αβρωνιές και αφαιρούµε το κάτω σκληρό τους µέρος. Τις βράζουµε 10 λεπτά, τις τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουµε να στραγγίσουν τελείως από τα υγρά τους. Σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουµε το χταπόδι. Ανακατεύουµε, ρίχνουµε το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουµε και σιγοψήνουµε για 45 λεπτά ακόµα. Δοκιµάζουµε µε ένα πιρούνι για να δούµε αν το χταπόδι είναι ψηµένο. Τότε προσθέτουµε τις αβρωνιές, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουµε το φαγητό 20 λεπτά, ακόµα µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας. Το σερβίρουµε ζεστό.