Επιλογή Σελίδας

weather 32°C / 89°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Χόρτα & Λαχανικά

Χταπόδι με Αβρωνιές

 

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι κοµµένο σε κοµµάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 µατσάκια αβρωνιές
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο µυρωδάτο
  • αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

Πλένουµε τις αβρωνιές και αφαιρούµε το κάτω σκληρό τους µέρος. Τις βράζουµε 10 λεπτά, τις τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουµε να στραγγίσουν τελείως από τα υγρά τους. Σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουµε το χταπόδι. Ανακατεύουµε, ρίχνουµε το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουµε και σιγοψήνουµε για 45 λεπτά ακόµα. Δοκιµάζουµε µε ένα πιρούνι για να δούµε αν το χταπόδι είναι ψηµένο. Τότε προσθέτουµε τις αβρωνιές, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουµε το φαγητό 20 λεπτά, ακόµα µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας. Το σερβίρουµε ζεστό.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.