Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό κρεµµύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ξύδι
- 3-4 δαφνόφυλλα
- πιπέρι
Προετοιμασία
Πλένουµε το χταπόδι και το κόβουµε µικρά κοµµάτια. Τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο και ρίχνουµε το χταπόδι µέσα. Το αφήνουµε να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το νερό που βγάζει και προς το τέλος προσθέτουµε το σκόρδο, το ξίδι, τη δάφνη, το πιπέρι και λίγο νερό -αν χρειαστεί- και ψήνουµε ακόµα λίγο.