Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2-3 δαφνόφυλλα, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κιλό ντοµάτες
Προετοιμασία
Πλένουµε το χταπόδι και το κόβουµε µικρά κοµµάτια. Το βάζουµε στην κατσαρόλα, προσθέτουµε και το ελαιόλαδο και το αφήνουµε να βράσει µέχρι να εξατµισθεί το νερό του. Το σβήνουµε µε το κρασί, ρίχνουµε και τις ντοµάτες αλεσµένες, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και το αφήνουµε να ψηθεί, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.