Μανιτάρια σούπα
Υλικά
- 1 κιλό µανιτάρια φρέσκα
- 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
- 1 µατσάκι άνηθος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυµό από ένα λεµόνι
- πιπέρι πράσινο
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε τα µανιτάρια και τα πλένουµε πολύ καλά. Τα κόβουµε σε µικρά κοµµάτια και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουµε και ρίχνουµε το ξερό κρεµµύδι. Αφού ροδίσει ελαφρά, ρίχνουµε και τα µανιτάρια και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε αµέσως 4 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε το φαγητό για 20 λεπτά.
Ρίχνουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τον άνηθο ψιλοκοµµένα. Αναµειγνύουµε καλά και συνεχίζουµε το ψήσιµο πάντα µε κλειστό καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 15 ακόµη λεπτά. Δοκιµάζουµε το φαγητό και προσθέτουµε λίγο αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Σε ένα γυάλινο µπολ χτυπάµε το αυγό µέχρι να «αφρίσει». Ρίχνουµε εναλλάξ και πολύ αργά στο αυγό λίγο από τον χυµό του λεµονιού και λίγο από τον ζωµό της σούπας. Τέλος, αδειάζουµε το µείγµα µέσα στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε ζεστή τη σούπα, µε πιπέρι και λίγο φρεσκοκοµµένο άνηθο.