Επιλογή Σελίδας

weather 22°C / 71°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Σμέρνα πηχτή

 

Υλικά

  • 1 σµέρνα περίπου 2 κιλά
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • ½ κουταλάκι θρούµπι
  • ½ πακετάκι ζαφορά (0,13 γρ.) ή 3-4 στήµονες
  • χυµός από 2 λεµόνια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε το ψάρι, το πλένουµε, το κόβουµε σε κοµµάτια, το αλατίζουµε και το βάζουµε σε µία κατσαρόλα να βράσει µε 8 ποτήρια νερό, το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι.
Το βράζουµε για 15 λεπτά, περίπου, σε δυνατή φωτιά µε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Αφαιρούµε τον λευκό αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας κατά τη διάρκεια του βρασίµατος. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα έξω το ψάρι και περνάµε από λεπτό τρυπητό τον ζωµό.
Βγάζουµε τα κόκαλα από το ψάρι πολύ προσεκτικά και το βάζουµε ξανά µέσα στον ζωµό του. Προσθέτουµε το θρούµπι, το πιπέρι, τον χυµό των λεµονιών, τη ζαφορά τριµµένη ελαφρά και λίγο αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Βράζουµε ξανά το µείγµα σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, µέχρι να µείνει η µισή από την αρχική ποσότητα. Αδειάζουµε το µείγµα σε βαθιά πιάτα και βάζουµε την πηχτή στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου πριν τη σερβίρουµε.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.