Επιλογή Σελίδας

weather 17°C / 63°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψωμί & Ζυμαρικά

Μακαρόνια με κιμά

 

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς
  • 2-3 ντομάτες ώριμες
  • ½ κιλό μακαρόνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι λάδι

Προετοιμασία

Bάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστούν μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και, αν θέλουμε,τα «καίμε» με λίγο λάδι (βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα να πάει το ζεστό λάδι παντού).Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τον κοκκινιστό κιμά.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.