
Υλικά
-
Υλικά για τη ζύµη
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ½ ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά µέλι
- 1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι αµµωνία
- 1 κουταλάκι σόδα
- ξύσµα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλα
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισµένα
- αλεύρι όσο χρειαστεί
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι µέλι
- καρύδια χοντροκοπανισµένα
- κανέλα για το πασπάλισµα
Υλικά για το σιρόπι
Προετοιμασία
Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουµε το νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το µέλι, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια και το αλεύρι ώστε να γίνει η ζύµη µαλακή. Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τα µελοµακάρονα και τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο. Όταν κρυώσουν, τα βουτάµε στο σιρόπι που έχουµε βράσει σε σιγανή φωτιά. Αφήνουµε κάθε µελοµακάρονο µέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό και ύστερα το βγάζουµε και το τοποθετούµε σε πιατέλα. Πασπαλίζουµε τα µελοµακάρονα µε κανέλα και καρύδια.