Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 81°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Χανιώτικη Κρεατόπιτα

 

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κεσέ γιαούρτι (ατοµικό)
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος
  • 1 κιλό αρνί ή κατσίκι
  • 1 κιλό µυζήθρα
  • 1 κιλό µυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι στάκα
  • 1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουρ

Προετοιμασία

Αφού βράσουµε το κρέας και βγάλουµε τα κόκαλα, το κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια και το πασπαλίζουµε µε αλάτι, πιπέρι, δυόσµο και κανέλα. Για να φτιάξουµε τη ζύµη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το λάδι αρχικά και στη συνέχεια προσθέτουµε τα άλλα υλικά για τη ζύµη, µισή από την οποία απλώνουµε σ’ ένα λαδωµένο ταψί. Πάνω βάζουµε τη µισή στάκα, τη µισή µυζήθρα και όλο το κρέας. Πάνω από το κρέας βάζουµε την υπόλοιπη µυζήθρα και τη στάκα και ξανά πασπαλίζουµε µε κανέλα και δυόσµο. Με την υπόλοιπη ζύµη ανοίγουµε δεύτερο φύλλο µε το οποίο σκεπάζουµε την πίτα. Αλείφουµε µε αυγό χτυπηµένο, πασπαλίζουµε µε σουσάµι και την ψήνουµε περίπου 1 ώρα σε σιγανό φούρνο.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.