Επιλογή Σελίδας

weather 32°C / 90°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Γλυκά

Μαμούλια

 

Υλικά

  • 350 γρ.βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι τσικουδιά
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • ½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • Ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία

Bάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη που προηγουμένως διαλύσαμε στο γάλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά. Ζυμώνουμε ξανά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να είναι εύπλαστη.Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, το πιέζουμε να απλώσει στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνουμε καλά. Αραδιάζουμε τα μαμούλια σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.