Select Page

weather 23°C / 73°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Μαλεβιζιώτικα μυζηθροπιτάκια

 

Υλικά

    Υλικά για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • Υλικά για Χυλό

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 αυγό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι. Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι (κάθε φορά ψήνετε μόνο λίγα κομμάτια). Όταν ψηθούν τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.