Υλικά
- Εντόσθια αρνιών (συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, έντερα)
- 1 κρεμμυδάκι ξηρό
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι, ανάλογο ζωμό
Προετοιμασία
Πλένετε τα εντόσθια, ιδιαίτερα τα έντερα, τα οποία γυρίζετε και ξεβγάζετε πολλά νερά αφού τους ρίξετε λίγο λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσουν τελείως. Τα βάζετε με λίγο νερό να πάρουν 2-3 βράσεις και τα κόβετε αφού κρυώσουν μικρά κομμάτια (στο μέγεθος ρεβιθιού περίπου). Κρατάτε το ζωμό τους. Βάζετε το λάδι με το ξηρό κρεμμυδάκι στη φωτιά να ροδίσουν. Προσθέτετε τα χλωρά κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα εντόσθια, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζωμό από τα βρασμένα εντόσθια. Όταν θέλουν λίγο ώστε να ψηθούν τελείως προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και αφού βράσει ρίχνετε το ρύζι. Νερό ρίχνετε όταν χρειαστεί. Αυγοκόβετε πριν λασπώσει το ρύζι.