
Υλικά
- 1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι
- 2/3 νεροπότηρου λάδι
- 1 1/2 κιλό σταμναγκάθι ή ραδίκια
- αλάτι, πιπέρι
- 1-2 αυγά
- 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
- 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό και τα σουρώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 5-7 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο-λίγο ένα με ενάμιση ποτήρι νερό μέχρις ότου ψηθεί (1 με 1 1/2 ώρα). Δέκα λεπτά πριν ψηθεί το κρέας, ξαναρίχνουμε ένα ποτήρι νερό από τα χόρτα που βράσαμε και τα χόρτα. Σβήνουμε τη φωτιά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύοντάς το προσεκτικά. Το φαγητό αυτό τρώγεται και χωρίς αυγολέμονο.