Select Page

weather 9°C / 47°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Χόρτα & Λαχανικά

Κατσίκι με Σταμναγκάθι

 

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί
  • 1 κιλό σταµναγκάθι
  • 7 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυµός 2 λεµονιών
  • 2 κουταλιές λευκό κρασί
  • αλάτι & πιπέρι

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά το σταµναγκάθι. Το βουτάµε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε το κρέας σε µέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί, αλατίζουµε, προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, περίπου. Ρίχνουµε το σταµναγκάθι, ανακατεύουµε και σκεπάζουµε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτουµε το λεµόνι, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόµα. Το σερβίρουµε ζεστό µαζί µε την πλούσια σάλτσα του.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.