Select Page

weather 15°C / 59°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Κατιμέρια Σελίνου

 

Υλικά

    Υλικά για τη ζύµη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κιλό περίπου αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι τσικουδιά
  • 1 ποτήρι νερό
  • Υλικά για τη γέµιση

  • 1 πιάτο τυρί χωριάτικο ξυσµένο
  • 3-4 αυγά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Ζυµώνουµε µια ζύµη -µε τα υλικά για τη ζύµη – σφικτή. Ετοιµάζουµε και τη γέµιση µε το τυρί, τα αυγά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Ανοίγουµε µε τη ζύµη φύλλο και κόβουµε κοµµατάκια στρογγυλά, τα µισά σε µέγεθος πιάτου του τσαγιού και τα µισά σε µέγεθος πιάτου του καφέ. Τοποθετούµε το µικρό φύλλο πάνω στο µεγάλο για να είναι ο πάτος πιο στέρεος. Τοποθετούµε λίγη γέµιση πάνω στο µικρό φύλλο και τραβάµε απ’ όλες τις πλευρές να σκεπαστεί η γέµιση. Τα τηγανίζουµε σε πολύ ελαιόλαδο χωρίς να τα γυρίσουµε από την άλλη πλευρά. Τα σερβίρουμε πασπαλισµένα µε ζάχαρη.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.