Select Page

weather 26°C / 78°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Γλυκά

Κανταΐφι

 

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • ½ κιλό καρύδια ψιλοαλεσμένα
  • ½ κιλό αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Κανέλλα σκόνη
  • Γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας

Προετοιμασία

Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το σιρόπι, για να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για λίγο μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τα υλικά της γέμισης: τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το λάδι σε ένα μπολάκι, βουτάμε τα δάκτυλά μας μέσα και «ξαίνουμε» το φύλλο. Μ΄ αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να λαδωθεί όσο χρειάζεται το φύλλο και το λάδι να πάει παντού. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το φύλλο, απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε, ώστε να γίνει ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το φύλλο, τοποθετώντας τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να δούμε τα γλυκά να ροδίζουν. Προσέχουμε όμως, γιατί μπορεί να καούν εύκολα. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όπως είναι ζεστό το γλυκό, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.