Select Page

weather 25°C / 78°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Καλιτσούνια

 

Υλικά

  • 2 κιλά σπανάκι ή άλλα πράσινα λαχανικά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι και δυόσμος
  • 1 κρεμμύδι

Προετοιμασία

Πλύνετε καλά το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε μια άδεια κατσαρόλα και μαγειρέψτε το για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Στύψτε το καλά με τα χέρια σας και βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Ανοίξτε ένα φύλλο και κόψτε το σε μέγεθος πιάτου του καφέ. Γεμίστε κάθε φύλλο με μία κουταλιά γέμιση, τυλίξτε το, κλείστε το καλά και τηγανίστε το σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ή ψήστε στο φούρνο στους 180oC. Αν ψήσετε τα καλιτσούνια στο φούρνο, αλείψτε τα από πριν με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίστε τα με σουσάμι.

Πηγή: Νομαρχία Χανίων

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.